O nama

Aleksandra Pavelić, dr.med.dent. rođena je u Šibeniku, gdje je stekla osnovnoškolsko i srednješkolsko obrazovanje.

Diplomirala je na Stomatološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 1989., a pripravnički staž odradila u samostalnoj ordinaciji DZ Maksimir. Stručni ispit položila je 1991. te od tada završila više stotina sati trajnog usavršavanja. Od 1999. vlasnica je privatne stomatološke ordinacije Pavelić te je do danas prikupila bogato 20-godišnje iskustvo privatne prakse.
Redovito sudjeluje na kongresima i simpozijima u zemlji i inozemstvu. Članica je Hrvatske komore dentalne medicine i Hrvatskog liječničkog zbora. Udana je, ima dvoje djece, a u slobodno vrijeme uživa u brojnim hobijima, poput skijanja, tenisa, planinarenja, plivanja i pjevanja.

 

Ordinacija

Naša ordinacija osmišljena je u skladu s visokim ergonomskim standardima i opremljena vrhunskom opremom marke KAVO. Tijekom svih radova poštuju se najviši standardi kvalitete. Naputci o sterilizaciji i dezinfekciji za nas imaju apsolutni prioritet.
Surađujemo s vrhunskim stručnjacima i koristimo usluge laboratorija koji osim savršene funkcije i estetike jamče biokompatibilnost materijala i najvišu razinu funkcionalnosti.


I ono najvažnije – imamo VRIJEME i STRPLJENJE rezervirano za svakog našeg pacijenta.

Često postavljena pitanja

Pjeskarenje je potpuno sigurna,bezbolna i neinvazivna metoda profesionalnog čišćenja zubi.

Mikročestice iz hrane i pića zaostaju na površini zuba ne možemo ih skinuti četkicom,oralnom vodicom niti zubnom pastom. Žute i tamne mrlje nastale usljed pušenja, pijenja kave, čaja, crnog vina, voćni sokovi i smothia otklanjaju se pjeskarenjem. Mikročestice pjeska pripremljenog za profesionalno čišćenje pod tlakom dopiru do najnedostupnijih mjesta i rezultat su potpuno glatki, ispolirani, prirodno bijeli i sjajni zubi.

VAŽNA NAPOMENAZubni kamenac se ne uklanja pjeskarenjem već ultrazvukom, ali se oba tretmana mogu napraviti u istoj posjeti.

 

Kompozitne fasete u fronti su dobro alternativno rješenje u koliko imate ograničen budžet i nesigurni ste u odluku o neophdnom brušenju zuba za keramičke ljuskice.

Kompozit se nanosi na prednju, vidljivu stranu zuba u cilju korekcije BOJE, OBLIKA, VELIČINE ILI POLOŽAJA ZUBI najčešće u fronti.

PREDNOSTI:  – tretman je gotov u jednoj posjeti i traje oko 1h

                         – minimalno ili gotovo minimalno brusimo zub

                         – korekcija u slučaju loma su lako izvedljive

                         – cijena j eznatno niža od keramičkih ljuskica

 

NEDOSTATCI: – promjena boje tijekom vremena

                          – trošenje u toku žvakanja

                          – jednom godišnje je potrebno poliranje

                          – pucanje dijela fasete zbog zamora materijala

VAŽNA NAPOMENA : Keramičke ljuskice su trajnije i postojanije rješenjeza dugi niz godina

Defekti zubnih vratova ili NEKARIJOZNE LEZIJE nastaju kao posljedica EROZIJE (kiselina unesena hranom ili pićem ili iz organizma), ABRAZIJE (mehaničke traume) ili ABFRAKCIJE (lomljenje zubnog tkiva uslijed jakoh žvačnih sila)

Vidljiv žuti dentin dokaz je većeg oštećenja zuba,a prati ga preosjetljivost na slatko, hladno te bol prilikom četkanja. Prisutno je daljnje trošenje detina i napredovanje u dubinu te abrazivne čestice iz zubnih pasta mogu pogodovati trošenju dentina.

SVI OVI DEFEKTI MOGU SE USPJEŠNO SANIRATI! Kako? Postavljanjem ispuna od suvremenih kompozitnih materijala ovi defekti mogu  biti uspješno sanirani. Kao trajno rješenje preporuka su keramičke ljuskice ili pak cirkonske bez metalne krunice.

Naša je preporuka svakako cirkon-keramička krunica, ako je potrebno “izgraditi” estetiku u fronti, time zadovoljavamo sve uvjete koji su nam potrebni u frontalnoj regiji naše čeljusti; a to su: prirodnost, estetika i funkcija. Znamo i to da je zirkonijev-oksid biokompatibilan materijal i naša ga gingiva bolje prihvaća. Premda je “fantomski crni zub” na metal-keramičkoj krunici u fronti modernim tehnikama i materijalima svedem na minimum potpuno estetska bijela keramička krunica je ipak naš izbor.

Za prve rezultate nakon tretmana potrebno je pričekati najmanje 28 dana, a sazrijevanjem mlade kože nas očekuje i traje i do dvije godina nakon tretmana.

Tretman je umjreno bolan, bolniji na čelu nego na ostalim djelovima lica, ali aplikacija anestetske kreme 30min prije tretmana uvelike ublažava bolnost.

Ako ste prijatelj prirodnih i nježnih metoda podmlađivanja čiji rezultat očekujete u narednim tjednima nakon tretmana savjet je prf metoda. Prirodnim postupkom potičemo revitalizaciju i vračanje tonusa kože tj. smanjivanje neželjenih bora.

Ukoliko želite brz i trenutni rezultat u smislu poboljšanja vašeg izgleda savjet su dermalni fileri.