Fileri

Godinama života na našem se licu pojavljuju BORE.One su pokazatelj vremena i nastaju na mjestima gdje se koža stalno nabire odnosno na mjestima gdje stalno mišićima na licu ponavljamo iste kretnje.
Isprva mali nevidljivi nabori transformiraju se u duboke i stalno vidljive bore,jer koža gubi svoju elastičnost postaje tanja i suhlja jer joj nedostaju: 
– HIJALURONKA KISELINA
– POTKOŽNA MASNOĆA
– KOLAGEN

 Kako bismo povratili i održali mladenački izgled vaše kože koristimo premium filere čija kvaliteta jamči dugotrajnost i blistav ujednačen izgled vaše kože. Nerijetko kombinacijom hijalurona i i-prf-adobivamo odlične rezultate. Vaša koža blista a učinak ostaje dugotrajan zahvaljujući jedinstvenoj prednosti fibrinske mrežice iz prf-a koju osigurava vaš vlastiti krvni potencijal. Za svaku pojedinu regiju indicirana je druge vrsta filera. Da bi vaša koža potpuno zasjala novim sjajem preporuka je uz čuvanje od sunca ,unosa dovoljne količine vode i upotreba aktivne Teoxane kozmetike.

PRF microneedling

PRF je kratica za “trombocitima obogaćen fibrin” koji se dobiva centrifugiranjem krvi. Trombociti sadrže faktore rasta koji pospješuju stvaranje novih krvnih žila (angiogeneza), nove koštane mase i kolagena, čime se ubrzava regeneracija. Koristi se u ortopediji, estetskoj medicini, oralnoj kirurgiji (implantologiji) i parodontologiji.

U estetskoj medicini, tretman je poznat pod nazivom “Vampirski tretman”, a učinak je usmjeren na obnavljanje i osvježavanje kože lica, vrata i dekoltea.

PRF metoda predstavlja revolucionaran korak, jer ne zahtijeva dodatak antikoagulansa niti bilo kojeg drugog biokemijskog agensa – dovoljno je samo centrifugiranje Vaše krvi! 

PRF – protokol: Čitav proces traje oko 15 minuta i potpuno je siguran i  skoro bezbolan.

Osnovni koraci PRF protokola:

1) Proces počinje uzimanjem krvi pacijenta u epruvete (Vacuette ®, 10 ml).

2) Krv se dalje obrađuje pomoću centrifuge: Vacuette se stavljaju u uređaj za centrifugu (PRF DUO System) i iz nje izdvaja plazma i fibrin obogaćen trombocitima (faktori rasta).

3)PRF preparat se zatim aplicira na mjesta kojima je potrebno zaraštanje ili obnavljanje.

NAPOMENA!!! Plazma koja se koristi je koncentrat faktora rasta i trombocita koji sadrže matične stanice.

PRF – protokol je siguran

Budući da se koristi vlastita pacijentova krv, PRF metoda izuzetno je sigurna (nema prijenosa infekcije ni alergijske reakcije).

Oblici PRF-a (A- PRF, i-PRF)

Uređaj za centrifugu koji koristimo  (PRF DUO System) ima mogućnost dobivanja dvije frakcije PRF-a: A-PRF koji je ugrušak (centrifuga traje 8 min) i i-PRF koji je tekućina (centrifuga traje 3 min).

A-PRF (Advanced PRF) je fibrinski ugrušak bogat trombocitima koji se primjenjuje u oralnoj kirurgiji, implantologiji i parodontologiji, a omogućuje brže i bezbolnije cijeljenje.

Gdje se koristi A-PRF?

1) vađenje zubi (smanjuje gubitak kosti, rana brže zacijeljuje,oporavak je manje nelagodan)

 2) terapija recesije gingive (povlačenje desni)

 3) ugradnja implantata (brže cijeljenje)

 4) koštana augmentacija (priprema za ugradnju implantata)

 5)sinus lift (podizanje sinusa)

 6) parodontna kirurgija

PRF-plated rich fibrin 

Tretman vlasišta. Prirodni tretmani, najbolje što možete učiniti za svoju kosu. Metoda kojom u 3 tretmana u intervalu od 1-3 mjeseca postižemo učinak ponovnog rasta kose na mjestima gdje ona odnedavno nedostaje. Tretman je učinkovit, siguran, umjereno bolan a rezultati su vidljivi u sljedećih nekoloko mjeseci.

i-PRF (Injectable PRF ) je frakcija koja je u tekućem obliku za razliku od A-PRF koji je ugrušak. Po karakteristikama je slična kao i  A-PRF, ali je prednost što sadrži postotak matičnih stanica te se može injicirati bilo gdje u tijelo.

-i-PRF povećava prokrvljenost mekog tkiva, dok injekcije u zglobove smanjuju bol i pomažu funkciji. Neizostavno je spomenuti PRF-ov odličan uspjeh u liječenju recesija gingive (povlačenje desni) gdje potiče obnavljanje pričvrsne gingive.

-Najčešća primjena u dentalnoj kirurgiji – implantologiji je u kombinaciji sa graftovima (sticky bone) sa ciljem augmentacije kosti (povećanje volumena kosti).

-i-PRF (tekući oblik obogaćene plazme) koristimo za neinvazivno nekirurško pomlađivanje lica, vrata i dekoltea.

-Koristi se za anti-aging tretmane (zatezanje kože, peglanje bora), smanjenje hiperpigmentacija i ožiljaka, kao i povećanje usana. 

Nakon samo jednog tretmana vidljivo je poboljšanje i do 30 %, a za najbolje rezultate postupak se ponavlja 3 do 4 puta u vremenskim razmacima od 15 do 30 dana. Nakon toga preporučuje se raditi 1 tretman godišnje radi održavanja. Dodatna prednost tog zahvata je da se može kombinirati sa hijaluronskim filerima.

Dermapen (Dr. penTM) i Microneedling

Dermapen tretman mikroiglicama (microneedling) vrlo je efikasna nekirurška metoda za uklanjanje bora i ožiljaka.

Dermapen sadrži mnoštvo mikroiglica za jednokratnu upotrebu i vibracijama stvara brojne mikro kanale u koži. “Mikro ozljede” omogućuju bolju penetraciju aktivnih tvari u kožu. Aktivni sastojci se prenose do stanica i tako potiču stanice kože da kreiraju novi kolagen te da se obnove.

Nakon tretmana dermapenom, koža je čistija sa manje bora, a ten ujednačen. Lice izgleda blistavo, mlađe, odmorno i revitalizirano. Poslije ovog tretmana, za vrijeme faze oporavka kože, treba izbjegavati izlaganje sunčevim zrakama te odlazak u solarij.

Za razliku od drugih proizvoda s mikroiglicama, Dermapen ima poseban vertikalni kut uboda koji pospješuje efekt i pruža ravnomjerniju i sigurniju metodu te time smanjuje mogućnost oštećenja kože.

Primjena:

1) Smanjenje bora

2) Koži daje sjaj i svježinu

 3) Učvršćuje kožu i sužava pore

 4) Ublažuje ožiljke od akni

5) Pomaže kod prirodnog stvaranja kolagena i elastana

6) Stimulira prokrvljenost kože

Blagi tretmani mogu se ponoviti svaka 2 do 4 tjedna. Duboki tretmani za ožiljke mogu se ponoviti svakih 4 do 6 tjedana.