Pjeskarenje i UZV čišćenje kamenca

Na zubu se prirodno nakon nekoliko sati od pranja se počinje stvarati zubni plak. Ukoliko oralna higijena nije redovita i temeljita dolazi do ugradnje mineralnih tvari u zubni plak i tako nastaje kamenac-tvrda naslaga na zubima. Estetika naših zuba je ugrožena i pojavljaju se određeni patološki pocesi poput karijesa i parodontitisa. Redovna i ispravna higijena poput četkica, zubnih pasta i vodica su nužni, ali nedovoljni, pa smo stoga tu mi koji smo zaduženi za vaše redovite kontrole.
 

Neke od indikacija

  • Supragingivni kamenac
  • Subgingivni kamenac
  • Pigmentacije od kave, čaja, cigareta…

Ultrazvučno čišćenje kamenca je neizostavna metoda u estetskoj stomatologiji, a sastoji se od odstranjivanja tvrdih zubnih naslaga ultrazvučnim aparatom koji svojim vibracijama bezbolno i brzo čisti zubni kamenac. 

AIR FLOW je potpuno bezbolna metoda čišćenja zuba poznatija kao pjeskarenje. Pjeskarenje je postupak  čišćenja zubi pomoću mlaza sitnih čestica natrijeva bikarbonata, koje se raspršuju pomoću kontroliranog mlaza vode i komprimiranog zraka. Na taj način uklanjaju se i zubni plak i pigmentacije.
Njome uspješno otklanjamo pigmente s zubnih površina te se sprječava nastanak zubnog plaka, karijesa, gingivitisa i parodontitisa.  Pigmentacija su skloniji pušači, pacijenti koji konzumiraju kavu, crno vino, i sokove koji mogu obojiti zube.
Sam postpak, ovisno o naslagama traje otprilike 15 minuta, a zubi nakon toga  su sjajni, ispolirani i manje skloni ponovnom nakupljanju plaka i pigmenata. Pacijentu se preporučuje izbjegavanje obojene hrane ili pića kroz 2-3 sata nakon postupka.

Ova kombinacija će povratiti vašim zubima estetiku i preventivno ih zaštiti od karijesa i parodontitisa, a nužno ju je provoditi nekoliko puta godišnje.  Pružite si blistav osmjeh kojim se ponosite.

Izbjeljivanje

Izbjeljivanje zubi je postupak kojim korigiramo boju zuba a da pri tom ne oštečujemo caklinu.Metoda je potpuno siguna i bezbolna ukoliko se radi u strogo kontroliranim uvjetima u ordinaciji dentalne medicine po strogim pravilima koje propisuje sam prizvođać gela za izbjeljivanje. U jednoj posjeti zubi se mogu izbjeliti i do 4 nianse,a uz pravilnu higijenu rezultat je postojan i do dvije godine.

Prije samog postupka ,stomatolog se mora pobrinuti da zubi budu očišćeni (UZV čišćenje kamenca i pjeskarenje obavezno par dana prije samog izbjeljivanja). 

 

Sam proces izbjeljivanja uključuje izolaciju i zaštitu tkiva oko zuba. Nakon toga se aplicira gel na bazi vodikovog peroksida,a postupak se može ponoviti i do četiri puta. Preporuka našim pacijentina je da par dana nakon izbjeljivanja izbjegavaju hranu i napitke koji bi mogli obojiti zube (kava,čaj,raznovrsni sokovi i obojena industrijska hrana…)kako bi se nova boja zuba stabilizirala.

Već nakon jednog tretmana vratite svojim zubima sjaj i boju koju ćete ponosno nositi.

Ljuskice

MOderna stomatologija riješila je problem mnogih ljudi koji skrivaju  smijeh,imaju narušeno samopouzdanjei nezadovoljni su sami sobom. Najlakši i najbrži način postizanja VRHUNSKE DENTALNE ESTETIKE su LJUSKICE.
Tanke kompozitne ili keramičke fasete koje se postavljaju na pripremljenu površinu zuba te im daju potpuno prirodan blistav izgled(poznat kao holivudski osmijeh). LJUSKICAMA možemo promijeniti OBLIK,BOJU,DUŽINU i ŠIRINU ZUBA i to je upravo najvažnije za postizanje ljepote osmijeha.
Povratne informacije i kontrole naših pacijenata potvrđuju visoku razinu zadovoljstva, odsutnost nepovoljnih utjecaja na zubno meso i očuvanje zuba i potpornih zubnih tkiva. Sam je postupak BEZBOLAN I BRZ i izuvodi se u dva posjeta. Za postavljanje ljuskica dovoljno je odstraniti 0,5 mm zubne cakline što je zanemarivo brušenjei struktura zuba je gotovo NETAKNUTA.

Moderna stomatologija nam je omogućila da danas možemo ljuskicama (čipsićima) na stražnjim zubima utjecati na visinu zagriza.
Najbolji su izbor STAKLO-KERAMIČKE LJUSKICE – svjetlopropusne nalikuju pravoj CAKLINI ZUBA.

Dakle ukoliko ste nezadovoljni:
– oblikom
– bojom
– veličinom
– imate razmak među zubima u fronti
– ne želite nositi ortodontski aparat
za vas su riješenje KERAMIČKE LJUSKICE.